Overslaan en naar de inhoud gaan

De Dame van Stand

Actief sinds

Ja, met Marie-Louise, en met wie heb ik het genoegen?

Die vriendin van mij, die op DeGroteMarktplaats adverteert, die zoekt u, maar u kunt geen contact krijgen? U krijgt nog geld van haar, of anders het beloofde luizenkammetje? Wat vervelend voor u, maar ik kan werkelijk niet veel voor u betekenen. Ze is mij ook veel verschuldigd, mijn scheermes bijvoorbeeld.

En haar huismaagd Berendina reageert ook niet op berichten op Smoelenboek?

Laat mij u vertellen dat ze helemaal geen meid of hulp meer heeft. Berendina is haar eigen, tweede naam. Mijn Gentse neef Wiel Reikaert heeft haar in betere dagen geportretteerd en dat profiel gebruikt ze op allerlei plekken, zoals Smoelenboek maar ook op www.wedenoar4joe.gr, om eenzame, oudere rijkaards te lokken en te verleiden. Geen nagel om haar gat te krabben, comme on dit, laat staan voor de andere kant waar de luizen welig tieren. Ze prikt hier uit nood af en toe een vorkje mee – ik moet zeggen mes, want vorken hebben we in de middeleeuwen nog niet – en steekt haar lepel in de pappot. En ondertussen probeert ze de schijn op te houden. Sneu hè? Ze was zo mooi en zo gelukkig.

U bent van plan aangifte te doen van oplichting, bij de schout?

U moet doen wat u niet kunt laten, maar van een kale kip valt weinig te plukken. En die schout, die kennen mijn vriendin en ik net iets te goed. Die zal zijn ‘adresjes’ niet snel opgeven.

Dat is uw man, zegt u?, Excusé, ik moet dit gesprek bekorten en snel ophangen, want mijn vriendin staat aan de deur te rammelen. Een fijne dag verder.