Overslaan en naar de inhoud gaan

Eenhandsfluitje

70 x bekeken
15,493 x geliked
3 fotos

Kenmerken

Rubriek
Conditie
Licht beschadigd
Prijs
t.e.a.b.
Beschrijving

Muziekliefhebbers opgelet! Teer eenhandsfluitje van been.

 

Materiaal: ganzenbotje (ellepijp), handgesneden

Afmeting: ongeveer 30 cm

Conditie: uitmuntend. Inblaasopening licht beschadigd.

Klank: hoog en schril (zoals het hoort).

 

Voor wie van muziek houdt, heb ik hier een echt interessante aanbieding! Een heel bijzonder fluitje van been, handgesneden door de man van mijn hulp Berendina. En die man, die kan dat, zo’n teer stukje been van een gans omtoveren tot een fluitje dat je met één hand kunt bespelen.

We hadden hier laatst een dinertje, met wat vrindjes onder wie ook hij van Menkema. Gans stond er op het menu, gebraden gans, en dat was me toch een succes! Tot op het laatste botje is de vogel afgekloven. Enfin, Berendina bracht de borden naar de keuken, en een halfuur later kwam ze terug met dit tot fluit getransformeerde ellepijpje. Die van Menkema, die poldermaestro, begon er direct op te riedelen, niet helemaal comme il faut maar wel tot vreugde van mijn vriendin Marie-Louise; die lag al in katzwijm bij het horen van de eerste noot.

Maar dit fluitje kan meer! Maar liefst vijf tonen kun je uit de rond gesneden gaatjes tevoorschijn toveren; de A, D, E, Fis en G. Vogelbotten zijn hol en dus prima geschikt om zo’n fluitje van te maken.

Het gekke is alleen: wat is er toch met het andere pootje van de gans gebeurd? Is daar ook een fluitje van gesneden? En zo ja, waar is het dan gebleven? Mocht het nog opduiken, gooi ik het ook op DeGroteMarktplaats, want echt bijzonder zou het toch zijn als je solo een duet kunt fluiten.

 

Prijs: bieden.