Overslaan en naar de inhoud gaan

Samengestelde kam

87 x bekeken
15,677 x geliked
3 fotos

Kenmerken

Conditie
Licht beschadigd
Prijs
Bieden
Beschrijving

Twee versierde dameskammetjes van been

 

Materiaal: been

Conditie: gebruikt, tandjes licht beschadigd

 

Hoewel mijn vriendin Marie-Louise er erg op tegen is dat dames zoals wij ons bezighouden met zoiets plats als DeGroteMarktplaats, ga ik voor deze keer maar eens tegen haar advies in. Alsof zij weet hoe het heurt!

Alsof zij weet waar ik het beste deze beeldschone benen kammetjes kan verkopen aan een juffer van stand. Iemand die weet te waarderen hoe fraai deze kammetjes zijn bewerkt. Iemand die snapt dat vakwerk een prijs heeft. En, niet in de laatste plaats, iemand met een flinke bos lang haar. Zacht glanzend haar. Enfin. Mocht het even niet zacht en glanzend zijn, mocht het misschien tijdelijk ook krioelen van die kleine zwarte neetjes, dan wordt uw haar snel genoeg weer glad en schoon na een paar halen erdoorheen met het grootste van deze twee kammetjes.

Het kleinere kammetje doet het ook goed bij kleinere haaroppervlakken en dieren: even kammen met beleid en het poesje is de luisjes kwijt!

 

Natuurlijk zijn de kammetjes wel door mijzelve gebruikt (Marie-Louise wees me op de laatste Parijse mode, gaf mij haar scherpe scheermes en sindsdien is die kam voor mij overbodig). En dat is enigszins te zien. Het fijne gebeente, de tandjes, zijn zo her en der licht gebrokkeld en afgebroken. Dat is inherent aan het zeer kwetsbare materiaal, natuurlijk. Zoals de minstreel al zong:

alles van waarde is weerloos.

Nee, goedkoop zijn ze niet, deze kammetjes. Echte schoonheid heeft een prijs. Doet dus uzelve en het manvolk een plezier en plaats een fatsoenlijk bod. Gewoon, omdat u het waard bent.