Overslaan en naar de inhoud gaan

Kogelpot en komfoor

227 x bekeken
27,322 x geliked
4 fotos

Kenmerken

Rubriek
Conditie
Als nieuw
Prijs
t.e.a.b.
Beschrijving

Kogelpot en komfoor, compleet!!!

 

Materiaal: aardewerk

Hoogte: ca 40 cm

Conditie: geheel compleet (zeldzaam!)

 

Als vrouw wil je toch meegaan met de modes en daarom heb ik me vorig jaar laten verleiden tot de aanschaf van deze superbe combi van kogelpot en komfoor. Zowel de pot als het komfoor waarin de pot mooi kan hangen en zodoende verhit worden boven kooltjes of smeulend vuur, zijn gemaakt van aardewerk.

Het is het nieuwste van het nieuwste, lokaal geproduceerd, dus zo duurzaam als de pest. Ik heb dit mooi kookstel gewoon hier voor de deur gekocht, op de markt, bij die koopman met die sexy zwarte snor en donkere ogen. (Mijn vriendin Marie Louise vindt hem ook zo aantrekkelijk; zij heeft inmiddels al tig potten ongebruikt in de kast staan.) De poten van het komfoor zijn overigens versierd met duimafdrukken, waarschijnlijk van die donkere god, enfin, dat geloof ik tenminste gaarne.

Mijn keukenmeid Berendina heeft vaak zoepenbrij in deze pot bereid; u weet wel, karnemelk laten koken, per liter er rustig zo’n 60 gram bloem doorheen roeren plus wat zout. Bon appetit! Jammer nu dat Berendina het aan haar rug heeft; bukken boven de kogelpot zit er even niet in. Enfin, ik laat mijn maaltijden tegenwoordig dus maar bezorgen. En de pot mag in de aanbieding!

 

Prijs: t.e.a.b.