Overslaan en naar de inhoud gaan

Zalfpotje

63 x bekeken
40,111 x geliked
4 fotos

Kenmerken

Rubriek
Conditie
Goed
Prijs
Bieden
Beschrijving

Teer wit zalfpotje met fijne blauwe streepjes

 

Materiaal: aardewerk

Type: albarello

Kleur: wit met blauwe streepjes

Bijzonderheid: zonder inhoud!! De zalf dient los aangeschaft te worden.

 

Normaal gesproken zijn het doorgaans de dames die zich bezighouden met huidverzorging en opsmuk, maar ik vind: ook een mannenhuid moet durven stralen. Ja toch? Een moderne man kán toch niet zonder een likje crème op zijn tijd?

We kunnen niet allemaal neanderthalers zijn, althans, zo denken mijn vrind Douwe en ik erover. Smeren, smeren, smeren om de ouderdom op afstand te houden. Hope in a jar, noemen we het altijd, hihi.

 

Dus als ik hier vanuit mijn woning op de hoek Grote Markt/Sint-Jansstraat naar mijn werk op het Provinciehuis aan de overzijde van de straat vertrek, doe ik altijd nog een extra druppeltje reukwater in de nek, een extra beetje vet op de wangen om me te wapenen tegen de kou. Kom ik dan bij de collega’s van Stad en Lande, ben ik helemaal het mannetje. En daar houden de boys van. Met name Douwe.

 

Laatst heb ik weer enkele nieuwe crèmepjes gekocht, in prachtige rose-wit gestreepte potjes. En ik héb al zo verschrikkelijk veel zalf en smeerseltjes op de planken staan. Bolle Anna, mijn wettige echtgenote, klaagt voortdurend dat het hier net een apotheek lijkt; maar zelf iets op die pokdalige huid van d’r smeren, ho maar.

Om die dikke toch een beetje tegemoet te komen bied ik dit prachtig blauw-wit gestreepte potje, nu maar te koop aan. Het heeft al heel lang dienstgedaan, altijd gevuld met een vettige zalf. Een dekseltje hoort er niet bij; je spant er gewoon een stukje perkament over, of een lapje stof en bindt dat met een leertje dicht. En klaar is Otto!

 

Prijs: schoonheid kent geen prijs, dus: bieden maar!