Overslaan en naar de inhoud gaan

Blauw bordje met haas

76 x bekeken
73,127 x geliked
6 fotos

Kenmerken

Rubriek
Conditie
Licht beschadigd
Prijs
N.O.T.K.
Beschrijving

Schitterend blauw serviesbordje, naar de laatste Italiaanse mode

 

Materiaal: aardewerk

Conditie: lichte gebruikssporen; enkel randje is afgebroken

Afmeting: ca 20 cm doorsnee

 

Ziet u dit bordje? Is het niet gewoon een snoepje? Dat hemelse blauw met daarop geschilderd zo’n beeldig wit haasje? Hihi, het is om van te smullen, toch?

Ik zeg altijd maar zo, als ik, Dr Otto Valcke, het niet doe, wie dan hè? Nu: u kunt dat dus zijn want ik doe dit schattig bordje de deur uit omdat ik zojuist in Italië een nieuw serviesje heb besteld.

Mijn vrouw Anna, die dikke deur, die geeft er niet om. Zet haar een trog voor en het is ook goed. Maar met mijn goede vrind Douwe – hij is momenteel secretaris van de rekenkamer van Stad en Lande, samen delen we een kamer op het Provinciehuis – trek ik echt alles uit de kast, hihi. Blauwe bordjes met haasjes, groene met kippetjes, speciale gele saladebordjes en rode voor de hazenbotjes. Douwe houdt er ook wel van, de snoeperd.

 

Van dit blauwe bordje hebben we dus genoten en dat is helaas wel een béétje te zien. Een paar randjes zijn afgebroken, maar komaan, het haasje is in tact, en dat is wat je wilt, toch? In Italië, in de buurt van Genua, maken ze al enige tijd dit soort hemelsblauw serviesgoed. Blauw, blauw, en nog eens blauw. De schildering eroverheen, en wat denk je: blauw op blauw. Hihi. Ach, ik was al blij met dit Hollands namaakexemplaar. Voordeel van die fabrieken in Delft is wel dat ze er wat meer kleur op aanbrengen dan die Italianen. Doe eens gek, een geel randje mag toch best? Een beetje zon op je bord als je niet zelf in Ligurië kunt zijn?

 

Prijs: bieden. Maar wel serieus. Het is naar de laatste Italiaanse mode hè, dus dat is niet gratis!