Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciewapen

48 x bekeken
60,923 x geliked
1 fotos

Kenmerken

Conditie
Licht beschadigd
Prijs
Bieden
Beschrijving

Uiterst zeldzaam geborduurd provinciewapen te koop!

 

Materiaal: wol en zijde

Conditie: geheel intact maar wel wat verkleurd.

Formaat: groot!

 

Goed dat u deze pagina op DeGroteMarktplaats heeft weten te vinden, want ik heb me hier toch iets bijzonders te koop! Geen sterveling, geen burger in elk geval, kan aan dit soort clandestien spul komen, maar ik heb er hier een te koop: zo’n uiterst zeldzaam geborduurd wapen van onze machtige provincie Stad en Lande. U moet weten, enige jaren terug, in 1630, was ik, dr Otto Valcke, ook al eens gedeputeerde. En die kussens waar we toen op moesten zitten in het Provinciehuis dat waren me toch armzalige, versleten dingen! Halve ganzen kwamen door de gaten naar buiten. Oude ganzen, muffige oude ganzen, hihi. Welnu, toen heeft het bestuurscollege de opdracht gegeven een stuk of wat nieuwe kussentjes te maken, met daarop weer zo’n fraai, kleurig geborduurd provinciewapen erop, als teken dat wij niet van de straat zijn hè, dat wij onze kontjes niet laten rusten op een baal stro! Afijn, die oude kussens, die konden dus weg, maar mijn vrind Douwe – de secretaris van de rekenkamer; we delen een kast op het Provinciehuis alhier – die meende dat de geborduurde wapens op die kussens nog best wel oké waren. Gelijk had ie! Ik heb direct die dikke schommel van me aan het werk gezet. ‘Anna, meisje, torn jij die wapens maar eens effe mooi los.’

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb er nu zelf een paar laten stikken op mijn privékussentjes in de slaapkamer, maar deze is nog over.

Kijk toch eens hoe netjes geborduurd en hoe rijkelijk dit wapen is versierd. Alleen de beste soorten wol en zijde zijn gebruikt. Met gouddraad, en helder rode kleuren en zo. Allee, de kleuren zijn wel wat verbleekt inmiddels, maar dat heb je nu eenmaal als er tijd verstrijkt.

 

Prijs: Bieden! Maar denk erom: wie eens lekker tegen de macht aan wil schurken, moet wel de buidel durven trekken!