Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoen

91 x bekeken
14,942 x geliked
6 fotos

Kenmerken

Rubriek
Conditie
Goed
Prijs
Bieden
Beschrijving

Damesschoen voor rechtervoet, maat 37

 

Materiaal: leer

Conditie: gedragen. Verkleurd. Geen paar!! Enkel de rechterschoen.

 

Deze elegante, leren damesschoen heeft jarenlang mijn voet gesierd. Rood was ie eerst, diep bloederig rood. Niet de zool maar de schoen zelf, uiteraard, want wat heb je nu aan zo’n fraaie kleur als ie aan de onderkant van de voet zit?

Enfin. Ik heb deze schoenen jaren terug op maat laten maken, een bescheiden maatje voor een vrouw, 37. De heer J. Jansen tekende voor het ontwerp. Maar echt modieus is het model beslist niet, ik zou het gaarne een onopvallende doch stijlvolle schoen willen noemen. Een beetje een sokboot, maar wel uitgevoerd in rood leer. De heer Jansen heeft knap werk geleverd: de schoen is gekeerd genaaid, met de hand natuurlijk, de zijnaden zijn zo goed als onzichtbaar en de schoen heeft een dubbele zool voor extra stevigheid en loopcomfort.

 

Buitenshuis kan er gemakkelijk een trip, een houten sandaal met dikke zool, omheen gegord worden zodat dit fijn schoeisel niet met drek besmeurd wordt. Want vies dat die straten hier rondom de Grote Markt in de herfst en de winter kunnen zijn! Een open riool, een andere term kan ik er niet voor bedenken.

En toen ik laatst dus met mijn vriendin Marie-Louise naar een partijtje hier verderop was, bij de Menkema’s, kwam ik ónder dat gore vuil en zónder linkerschoen weer thuis. Vraag me niet hoe. Misschien dat de Menkema’s iets in mijn drankje hebben gedaan? Enfin, ik dwaal af.

Deze nog heel goed te dragen rechterschoen is ook prima te combineren met een ander linker exemplaar.

 

Prijs: alleen serieuze biedingen, ten minste 12,5 sterlings.