Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooie, zo goed als nieuwe stylus te koop

46 x bekeken
20,921 x geliked
2 fotos

Kenmerken

Conditie
Goed
Prijs
gratis voor wie schrijver wil worden
Beschrijving

Materiaal: Messing

Conditie: uitmuntend, z.g.a.n., geen gebruikssporen, punt van de stylus geheel in tact (zeldzaam; punt is meestal afgebroken!)

Bijzonderheid: aan het uiteinde zit een ringetje waardoor de stylus gemakkelijk aan een kettinkje te binden is en om de nek gedragen kan worden.

 

Omdat ik voorzie dat ik er zelf tot mijn spijt geen gebruik meer van ga maken, moet ik hierbij, met pijn in mijn hart en Gods vlammende blik op mij gericht, te koop aanbieden, deze prachtige schrijfstift, oftewel stylus, van messing. De stift is precies van het juiste gewicht: hij ligt goed in de hand, is niet te dik, en schrijft zoals je hóópt dat een pennetje kan schrijven. Alleen: de tekst. Dat is mijn probleem, de tekst die moet je dus zelf bedenken. Deze pen laat dat aan de schrijver over en dat is dus precies de reden dat ik mijn stylus verkoop. Ik lijd aan een writer’s block. En dat duurt nu al jaren.

Altijd, al van jongs af aan, heb ik gedroomd van een carrière als schrijvende monnik. Niet zomaar een kopiist, dat is geen kunst, dat is schrijfvaardigheid. Nee, waar ik altijd van droomde, en God met mij, is dat ik net als de oude abt Emo, de illustere voorganger van ons klooster te Wittewierum, een schitterende kroniek van mijn tijd zou gaan optekenen. Een kroniek van een monnikenbestaan in de vijftiende eeuw. Het is me dus niet gegeven. Die goddelijke inspiratie, dat heilig vuur waardoor mijn stylus over de wastafel zou dansen: helaas. Mijn gedachten bleven blank, net als het oppervlak van de wastafel. Geen krasje te bekennen. Op mijn ziel daarentegen…